Access Keys:
Skip to content (Access Key - 0)


Nέα - Ανακοινώσεις

25/7/2018

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Το προσωπικό και οι συνεργάτες των Εργαστηρίων Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος και Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν από τις πυρκαγιές της 23/07/2018 και θέτουν στη διάθεση των Δήμων που έχουν πληγεί το ακαδημαϊκό και στελεχιακό τους δυναμικό τους για την υποστήριξη των ανθρώπων και την ανάκαμψη των περιοχών.

Ειδικότερα, τα Εργαστήρια μπορούν να βοηθήσουν τους πληγέντες:

• Με οικονομική στήριξη υποψήφιων φοιτητών των πληγέντων περιοχών στην παρακολούθηση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων τους.
• Με εκπόνηση μελετών για τον εκ νέου ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό των περιοχών.
• Με εκπόνηση Στρατηγικών Μελετών Επιπτώσεων και Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των φαινομένων που έλαβαν χώρα στο φυσικό, ανθρωπογενές και κοινωνικό περιβάλλον ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι συνέπειες τους.
• Με οιαδήποτε άλλη υποστήριξη που μπορεί να γίνει από το στελεχιακό δυναμικό των Εργαστηρίων.

Εκ των Εργαστηρίων: Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης, Δρ Αιμ. Μ. Κονδύλη

21/9/2017

Το Tilos Horizon συμμετέχει στην εναρκτήρια συνάντηση του Forum για την Καθαρή Ενέργεια στα Ευρωπαϊκά Νησιά στις 22.09.17 στα Χανιά

28/9/2017

Στα πλαίσια του ICAE 2017 που διεξήχθει στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 21-24 Αυγούστου 2017, το Εργαστήριο παρουσίασε 2 paper στο συνέδριο:

Kaldellis et al. - 2017 - Analyzing the Limitations of Vast Wind Energy Contribution in Remote Island Networks of the Aegean Sea Archipelagos

Tzanes et al. - 2017 - PHAROS An Integrated Planning Tool for Meeting the Energy and Water needs of Remote islands using RES-based Hybrid Solutions

11/6/2017

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου "Nanotexnology 2017", που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μεταξύ 4 και 7 Ιουλίου 2017, το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει στο Workshop "Renewable Energy & Storage" παρουσιάζοντας το έργο TILOS Horizon

6/6/2017

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος παρουσιάζει δύο (2) πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα στο ΕΕΕIC 17th Conference που διοργανώνει η IEEE, η οποία διεξάγεται στο Μιλάνο στις 6-9 Ιουνίου 2017. Τα επιστημονικά άρθρα είναι τα:
"Improved Wind Energy Production Prediction for Remote Aegean Sea Islands"
και "An Advanced Microgrid Simulator for Stand-Alone and Market-Dependent Energy Strategies"
και παρουσιάζονται, σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, την Πέμπτη 8-06-2017 το πρωί. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

12/5/2017 - Summmer School - Θερινό Σχολείο στην Τήλο με θέμα: «Σχεδιασμός & Υλοποίηση Υβριδικών Ενεργειακών Λύσεων ΑΠΕ»

24/3/2017 - Tα Εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα που έχουν την ευθύνη υλοποίησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ‘Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις’ (Εργαστήριo Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος και Εργαστήριο Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων) συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο PRISMI – Promoting RES Integration for Smart Mediterranean Islands που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG.

2/5/2017 - Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 θα διεξαχθεί στο Νέο Αμφιθέατρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, ενημερωτική εκδήλωση/ημερίδα με τίτλο: "Περιβαλλοντική & Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»".

10/2/2017

Tο Εργαστήριο θα λάβει μέρος στο International symposium on Advanced Battery Power, March 28-30, 2017, Aachen/Germany με το paper: Test Performance of the High Temperature NANICL2 Batteries for the Tilos Island Smart Microgrid Application

22/1/2017

Συμπληρωματικό υλικό για την Εξοικονόμηση Ενέργειας, στα πλαίσια του μαθήματος Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα

12/10/2016

Tην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:30, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, θα γίνει η Απονομή των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων των αποφοίτων του MSc in Energy και του MSc in Energy Sytstems. Θα είναι τιμή και χαρά όλων μας να είστε μαζί μας στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

31/10/2016

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” στην οποία συμμετείχαν 4.400 ενδιαφερόμενοι, το www.B2Green.gr σε συνεργασία με το Εργαστηρίο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος, σας προσκαλούν στην ημερίδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω) με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”»

19/10/2016

«Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά & Νήσων προκηρύσει το ετήσιο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ για το Περιβάλλον και την Προστασία του Περιβάλλοντοςγια το έτος 2016. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τη Δευτέρα 14-11-2016 και ώρα 14:00 στη Γραμματεία του ΚΤΕ Πειραιά & Νήσων.

9/8/2016

Άρθρο των Διευθυντών του μεταπτυχιακού MBA Energy : Το επείγον μόνιμο πρόβλημα του νερού

19/7/2016

Συνέντευξη του Διευθυντή του Εργαστηρίου, Καθηγητή Ιωάννη Καλδέλλη, στο eduadvisor.gr

6/6/2016

Κατόπιν πρόσκλησης για παρουσίαση του έργου TILOS, το Εργαστήριο πρόκειται να συμμετάσχει στο διεθνές Workshop "S3P Energy: Smart Mediterraneo. Best practices, innovation and pilot projects in smart grid development in the Mediterranean region", το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Joint Research Centre Institute for Energy and Transport, στις 23 και 24 Ιουνίου, στο Μπάρι της Ιταλίας.

30/5/2016

Αρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου με θέμα: Το σύγχρονο παιδομάζωμα

22/4/2016

Το Εργαστήριο θα διοργανώσει τον Μάιο Σεμινάριο με θέμα: «Σεμινάριο Μεταφοράς Προηγμένης Τεχνογνωσίας - Ανάλυση Αιολικού Δυναμικού - Χωρικές και Τεχνοοικονομικές Προσεγγίσεις». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

20/4/2016

Η επιστημονική εργασία του Εργαστηρίου με τίτλο "Environmental and social footprint of offshore wind energy. Comparison with onshore counterpart" δημοσιεύτηκε προσφάτως στο διεθνές περιοδικό Renewable Energy. Η εργασία εκπονήθηκε από μέλη του Εργαστηρίου και παραθέτει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των offshore αιολικών πάρκων, παραθέτωντας και την σύγκριση με τα αντίστοιχα onshore.

28/3/2016

To Εργαστήριο θα συμμετάσχει στο 1ο Energy Tech Forum (Αθήνα, 1 Απριλίου 2016), παρουσιάζοντας την επιστημονική εργασία με τίτλο: Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Μεθοδολογικού Εργαλείου Εφαρμογής Υβριδικών Σχημάτων ΑΠΕ, με στόχο την Επίτευξη Ενεργειακής Αυτονομίας και Αυτονομίας σε Νερό για τις Νησιωτικές Περιοχές.

25/10/2015

Δελτίο Τύπου ημερίδας με θέμα : Εφαρμογή Υβριδικών Σχημάτων ΑΠΕ για την Ικανοποίηση των Αναγκών σε Ενέργεια και Νερό στα Μικρής και Μεσαίας Κλίμακας Νησιά του Αιγαίου

30/8/2015

«Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δρ Ι.Κ. Καλδέλλη, Διευθυντή του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ, στο Διεθνές Συνέδριο Med Green Forum-III, Florence Italy 2015, το άρθρο με τίτλο:
Supporting Electro-mobility in Smart Cities Using Solar EV Charging Stations
που αναφέρεται στις προοπτικές της Καθαρής Ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και στη Χώρα μας, με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και αξιοποιώντας την εμπειρία του υφιστάμενου Πειραματικού Σταθμού στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.»

9/1/2015

Εξαιτίας των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και την επικείμενη διενέργεια εκλογών, η ημερίδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με Καθαρά Οχήματα: Προοπτικές» αναβάλλεται προσωρινά.

1/1/2015

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας σας έυχεται Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2015!

8/12/2014

Η εκδρομή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 16/12/2014.

18/11/2014

Πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προχώρησε στην ολοκλήρωση στρατηγικής μελέτης για τη μεσοπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος (κατοικίες, εμπορικά κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά), στα πλαίσια του Άρθρου 4, Οδηγία 27/2012/ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» στο οποίο έχουν υπαχθεί μόνο 47.000 αιτήσεις συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ.
Η σύνταξη της σχετικής μελέτης ανατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ στην επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ηπίων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Πειραιά - ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και εξειδικευμένης εμπειρίας του Εργαστηρίου στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα - με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιωάννη Κ. Καλδέλλη, Δ/ντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις».
Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη της δεκαετίας του '80 και έκτοτε δραστηριοποιείται ανελλιπώς στην εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή υπηρεσιών στα πεδία της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, τα οποία αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς της οικονομίας, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και καταγεγραμμένες ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη κατάλληλης διεπιστημονικής εκπαίδευσης με γνώσεις και εμπειρία στην τεχνολογία, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη νομοθεσία.

4/11/2014

Το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας, στα πλαίσια του Προγράμματος Διαλέξεων του MSc in Energy Systems, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Wind Turbine Simulation and Testing: Challenges, State of the Art and Future Developments», την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Γ015 του ΤΕΙ Πειραιά.

3/11/2014

Στα πλαίσια του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Μηχανολογικών Εφαρμογών» ακαδ. έτους 2014-2015, τα παρακάτω θέματα προτάθηκαν από τον Καθηγητή Ι.Κ.Καλδέλλη:

  • Διερεύνηση της εγχώριας αγοράς των ηλιακών θερμοσιφώνων. Τρόποι διεύρυνσης των πωλήσεων στη χώρα μας.
  • Καταγραφή της αγοράς των οικιακών κλιματιστικών. Κριτήρια αγοράς τους εκ μέρους των καταναλωτών.
  • Καταγραφή της αγοράς των οικιακών κλιματιστικών. Πολιτικές των καταστημάτων για διεύρυνση των πωλήσεων.
  • Στρατηγικές εξασφάλισης ανταλλακτικών για συντήρηση αιολικών μηχανών.
  • Μέθοδοι προώθησης των πωλήσεων Φ/Β πλαισίων.
  • Πολιτικές αντικατάστασης προβληματικών Φ/Β πλαισίων από κατασκευαστές κατά την περίοδο εγγύησης.

13/06/2014

Επαναληπτική Εξέταση Εργαστηρίων Χειμερινού Εξαμήνου

5/6/2014

Φέτος πάνω από 200 ομάδες φοιτητών έδωσαν το παρών στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon Εurope 2014, που διεξήχθη από τις 12 ως τις 19 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η ομάδα “Poseidon” του ΤΕΙ Πειραιά, μετρώντας στο ενεργητικό της δύο ακόμη συμμετοχές στο διαγωνισμό, κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση ανάμεσα σε 49 ομάδες με το όχημα “ΤRIREME” συμμετέχοντας στην κατηγορία “Πρωτότυπου Οχήματος με Ηλεκτρική Μπαταρία”.

25/4/2014

Έναρξη υλοποίησης 4ης μαθησιακής ενότητας εκπαιδευτικού προγράμματος ΔΒΜ με τίτλο "Αξιολόγηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" & "Οργάνωση, Παρακολούθηση και Συντήρηση Ενεργειακών Έργων".

24/4/2014

Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης, Τ.Ε.Ι. Πειραιά - Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ – External evaluation report, T.E.I. of Piraeus – Department of Mechanical Engineering

Adaptavist Theme Builder Powered by Atlassian Confluence