Access Keys:
Skip to content (Access Key - 0)


Το Εργαστήριο

Σεμινάριο με Θέμα : Σύγχρονα Θέματα Ηλεκτροκίνησης - 3ος Κύκλος

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής αγορά των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων εμφανίζει σημαντικές αλλαγές σε μια προσπάθεια για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και απεξάρτησης από το πετρέλαιο. Στα πλαίσια αυτά τα Ηλεκτρικά Οχήματα, θεωρούνται πλέον ως μια από τις ανταγωνιστικές επιλογές του τομέα των μεταφορών, καθώς η εκτεταμένη χρήση τους συμβάλει αφενός στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφετέρου στην επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ - Sealab) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του στα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, προέβη στο σχεδιασμό, εγκατάσταση, λειτουργία και παρακολούθηση του πρώτου Αυτόνομου Ηλιακού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EVCS) στην Ελλάδα υπό την ονομασία "CARPORT", αποσκοπώντας στην ενίσχυση της προσπάθειας της χώρας για την ανάπτυξη υποδομών για την υποστήριξη της καθαρής ηλεκτροκίνησης.

Σε μια οργανωμένη προσπάθεια για μεταφορά προηγμένης τεχνογνωσίας, σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά και Νήσων ένα καινοτομικό σεμινάριο με τίτλο «Σύγχρονα Θέματα Ηλεκτροκίνησης» με βασικό σκοπό να συμβάλει στην κατάρτιση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της αναδυόμενης αγοράς της Ηλεκτροκίνησης.

Επιπλέον των σύγχρονων γνώσεων και πληροφοριών εκ μέρους των επιλεγμένων εισηγητών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη της ελληνικής αγοράς αλλά και να γνωρίσουν-οδηγήσουν σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Άρθρα

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ - Άρθρο του Δρ Ι. Κ. Καλδέλλη

13/3/2018 - Δελτίο Τύπου – Ξεκίνησε η υλοποίηση του Ηλιακού Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων στο νησί της Τήλου
23/2/2018 - Δελτίο Τύπου - Εγκρίθηκε από το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ η χρηματοδότηση της εγκατάστασης του ηλιακού σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο νησί της Τήλου
9/8/2018 - Αρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου με θέμα: Οδοιπορικό στη Σεισμόπληκτη Βρίσα - Ο Ήλιος είναι η Ελπίδα
6/8/2018 - Αρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου με θέμα: Φτηνοί στο Καθαρό Χρυσάφι και ακριβοί στο Βρώμικο Πετρέλαιο
12/5/2017 - Δελτίο Τύπου - Ημερίδα για το Πάρκο Τρίτση
10/10/2016 - Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Θέσεις και Αντιθέσεις!
7/10/2016 - Επίσκεψη της ερευνητικής ομάδας του έργου "TILOS" στο νησί EL HIERRO της Ισπανίας
26/9/2016 - Βάσεις Πανελλαδικών 2016: Νέα άνοδος για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
25/7/2016 - Άρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου με θέμα: Ενεργειακές επιθεωρήσεις & εξοικονόμηση ενέργειας : Λύνοντας το λάθος πρόβλημα!
26/6/2016 - Άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Ελαφρού με θέμα "Πρώτο πράσινο ελληνικό νησί η ακριτική Τήλος".
30/05/2016 - Αρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου με θέμα: Το σύγχρονο παιδομάζωμα

Διπλή διάκριση για το #TilosHorizon 2020, το οποίο κέρδισε στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας, τόσο το βραβείο στην κατηγορία Ενεργειακά Νησιά από επιτροπή ειδικών, όσο και το βραβείο κοινού! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη με την ψήφο σας.

Η ευρωπαϊκή αναγνώριση της επιστημονικής και πρακτικής αξίας του Έργου TILOS αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση των (από τις αρχές της δεκαετίας του ’90) ερευνητικών και επιστημονικών προσπαθειών του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και έρχεται να ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για περιβαλλοντικά φιλική, κοινωνικά ευαίσθητη και οικονομικά βιώσιμη επίλυση των ενεργειακών προβλημάτων του μεγάλου αριθμού των απομονωμένων ελληνικών (και όχι μόνο) νησιών.

Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος

Τμήμα Μηχανολογίας
Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά-
Τεχνολογικού Τομέα

Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250
122 44 Αιγάλεω
Αττική

Τηλέφωνο: 210-5381237
Fax: 210-5381467

Email: sealab@gdias.teipir.grΤα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα πεδία αυτά είναι σύνθετα και έχουν ανάγκη από στελέχη με ευρύ προσανατολισμό και σύνθεση γνώσης και εμπειρίας τόσο σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών τεχνολογιών, όσο και σε καίριους άλλους τομείς όπως η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η νομοθεσία.
Στα πλαίσια αυτά υλοποιείται ο Έβδομος Κύκλος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ‘Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις’ από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΤΕΙ Πειραιά) (ΦΕΚ 1359/2014, Τεύχος Β). Η καινοτομικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΠΜΣ είναι ότι εκτείνεται ταυτόχρονα και στους τρεις άξονες που συνθέτουν την ολοκληρωμένη γνώση στην ενέργεια και το περιβάλλον,

• την Τεχνολογία
• την Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
• τις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

και ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της δικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Adaptavist Theme Builder Powered by Atlassian Confluence